agro business 160 160

У питаннях позакореневого підживлення дуже багато різних думок. Більшість фермерів погоджується, що за період вегетації сою просто необхідно підживлювати як рідкими, так і сипкими добривами. Адже вони відіграють важливу роль у формуванні вегетативної маси рослини та майбутнього врожаю. Однак є думки, що таке підживлення не має істотного значення на формування майбутнього урожаю. Достатньо провести потужне підживлення ґрунту під час оранки та культивації, а також протруїти насіння надійним протруйником і здійснити інокуляцію

На сучасному етапі розвитку аграрного сектору країни однією з нагальних проблем є створення ресурсоощадних технологій, які допоможуть підвищити врожайність, скоротити енерговитрати, запобігти ерозії ґрунту тощо

Поточного маркетингового сезону, як прогнозують експерти, посівні площі під соняшником зростуть приблизно на 476 тис. гектарів — до майже 5641 тис. гектарів. Відповідно, варто очікувати підвищення попиту на посівне насіння. Внутрішній ринок посівного насіння соняшнику, за нашими оцінками, становить до 30 тис. т. Це найпривабливіший сегмент вітчизняного ринку агроресурсів.

Щоб отримати високу врожайність цієї культури, потрібно забезпечити догляд за нею на високому сучасному рівні й дотримуватися елементів технології вирощування

За останні роки посіви ячменю ярого різко зменшились. Виходячи з об’єктивних обставин на збільшення площ ячменю очікувати не слід. Урожайність ячменю на сьогодні далека від можливого. За наявних площ посіву ячменю в Україні підвищення врожайності до 5,0-6,0 т/га дозволить отримувати до 9,0-12,0 млн тонн зерна. Тому саме на збереження заходів підвищення врожайності має бути зосереджена увага сільськогосподарської науки та виробництва. Потрібно чітко пам’ятати просту істину — сорт може реалізувати свій потенціал тільки за дотримання науково обґрунтованих елементів технології його вирощування.

Восени 2022 року з різних причин аграрії Степу не досіяли більше як 1 млн гектарів озимини. Поряд із цим 2023 року будуть скорочені площі кукурудзи, що пояснюється суттєвим зростанням витрат на вирощування й досушування зерна. Значною мірою це стосується і сорго. За такого сценарію виникає потреба пошуку страхових культур, однією з яких може стати овес

Диня представлена чотирма видами: столова (всі культивовані сорти), змієподібна (у їжу беруть тільки молоді зав’язі), дрібноплідна напівкультурна (вирощують в основному в декоративних цілях, але може бути цінною для селекції як високоімунна проти хвороб форма) та китайська дрібноплідна (в їжу не вживають)

Кондитерський соняшник привертає увагу споживачів завдяки смаковим і харчовим властивостям, які зумовлені цінним жирнокислотним складом олії, високим умістом вітамінів, мінералів і рослинного білка

- П'ятниця, 12 травня 2023 13:27

Виклики та можливості картування

Моніторинг урожайності сільгоспкультур — це технологія, що передбачає застосування координатного землеробства. Завдяки знанням агрономів і фермерів точних даних про різницю врожайності певних ділянок полів з’явилася можливість диференційованого внесення ресурсів зі змінною нормою

Останніми десятиріччями в умовах ринкової економіки у світі зростає попит на один із найдавніших видів пшениці Triticum spelta L. як до культури органічного землеробства та джерела «органічної або здорової їжі» (organiс/healthfood)

Please publish modules in offcanvas position.