Агрономія Сьогодні

Захист кукурудзи від шкідників є важливою складовою успішного її вирощування. І агровиробники розвинутих аграрних країн мають у цьому значні переваги. Не вступаючи в дискусію щодо використання генномодифікованих культур, окреслимо наявні плюси та можливі мінуси Bt-кукурудзи.
У питаннях позакореневого підживлення дуже багато різних думок. Більшість фермерів погоджується, що за період вегетації сою просто необхідно підживлювати як рідкими, так і сипкими добривами. Адже вони відіграють важливу роль у формуванні вегетативної маси рослини та майбутнього врожаю. Однак є думки, що таке підживлення не має істотного значення на формування…
Кінець ХХ століття в біології ознаменувався створенням нових напрямів, таких як біотехнологія та генетична інженерія. Наразі генетична інженерія являє собою потужний інструмент для проведення фундаментальних досліджень у галузі генетики рослин
На сучасному етапі розвитку аграрного сектору країни однією з нагальних проблем є створення ресурсоощадних технологій, які допоможуть підвищити врожайність, скоротити енерговитрати, запобігти ерозії ґрунту тощо
Щоб отримати високу врожайність цієї культури, потрібно забезпечити догляд за нею на високому сучасному рівні й дотримуватися елементів технології вирощування
Рясні квітневі опади спричинили істотні проблеми для фермерів через бурхливий розвиток бур’янів. Тому звертаємо вашу увагу на ті моменти, які можуть істотно допомогти їх вирішити.
Переущільнення грунту з кожним роком дедалі більш негативно впливають на врожайність та стійкість рослин до стресів
За останні роки посіви ячменю ярого різко зменшились. Виходячи з об’єктивних обставин на збільшення площ ячменю очікувати не слід. Урожайність ячменю на сьогодні далека від можливого. За наявних площ посіву ячменю в Україні підвищення врожайності до 5,0-6,0 т/га дозволить отримувати до 9,0-12,0 млн тонн зерна. Тому саме на збереження заходів…
Восени 2022 року з різних причин аграрії Степу не досіяли більше як 1 млн гектарів озимини. Поряд із цим 2023 року будуть скорочені площі кукурудзи, що пояснюється суттєвим зростанням витрат на вирощування й досушування зерна. Значною мірою це стосується і сорго. За такого сценарію виникає потреба пошуку страхових культур, однією з яких може…
Диня представлена чотирма видами: столова (всі культивовані сорти), змієподібна (у їжу беруть тільки молоді зав’язі), дрібноплідна напівкультурна (вирощують в основному в декоративних цілях, але може бути цінною для селекції як високоімунна проти хвороб форма) та китайська дрібноплідна (в їжу не вживають)
Кондитерський соняшник привертає увагу споживачів завдяки смаковим і харчовим властивостям, які зумовлені цінним жирнокислотним складом олії, високим умістом вітамінів, мінералів і рослинного білка
Останніми десятиріччями в умовах ринкової економіки у світі зростає попит на один із найдавніших видів пшениці Triticum spelta L. як до культури органічного землеробства та джерела «органічної або здорової їжі» (organiс/healthfood)

Please publish modules in offcanvas position.