Регіональний вимір

Інна САМАРІНА, спеціально для "АС" Межівський район Дніпропетровщини, розташований у південно-східній частині області, в трикутнику великих промислових центрів — Донецька, Дніпропетровська та Запоріжжя. Заселення території, яку зараз займає Межівський район, відбувалося ще половецькими племенами, про що свідчить 246 їхніх курганів. Насипані половцями кургани збереглися донині на найвищих ділянках рельєфу в…
Інна САМАРІНА, спеціально для "АС" Наприкінці червня на Дніпропетровщині відбулася Міжнародна конференція «Підвищення доходів сільського населення шляхом розвитку малих сімейних форм, об’єднаних у кооперативи. Економічна ефективність сімейних форм — запорука розвитку аграрного сектору України», яку було організовано Міжнародним благодійним фондом «Добробут громад» спільно з Мінагропродом, Дніпропетровською обласною організацією сільськогосподарських обслуговуючих…
Максим НАЗАРЕНКО, Національний прес-клуб з аграрних та земельних питань Україна може зміцнити свої позиції на світових ринках, якщо активно займеться органічним землеробством. Це дозволить їй виробляти здорову їжу, попит на яку особливо високий у багатих країнах. Ця думка висловлювалася ще на початку 90—х років минулого століття. Вона не втратила своєї актуальності…
Ірина САДОВА, спеціально для "АС" Фермер задоволений комбайном «Славутич», 5 років тому взятим у лізинг, китайськими тапочками («бо вони легко миються») та офісом у колишній конторі колишнього колгоспу. Від душі запрошує на гостину: тут мальовничо, добра рибалка і багато грибів. Де діти? За кордоном вчаться. В Україну, може, й повернуться,…
Інна САМАРІНА, спеціально для "АС" Унікальні, винятково цінні властивості грецьких горіхів та величезне економічне значення відомі здавна. Адже горіх має високі біологічно активні якості: у корі – триперпеноїди, стероїди, алкалоїди, вітамін С, дубильні речовини;у листі – сільдегіди, ефірна олія, алкалоїди, вітаміни С, РР, каротин, фенол карбонові кислоти, кумарини, хінони та…
Олександр ВЕЛИЧКО, канд. економ. наук, доцент, директор Регіонального навчально-практичного центру розвитку сільських територій, завідувач кафедрою менеджменту і права Дніпропетровського державного аграрного університету У всьому світі найпоширенішими формами здійснення аграрного підприємництва є приватно-корпоративна і фермерсько-кооперативна.
Люди, які працюють на землі, вимірюють час посівами, збором урожаю, і, якщо повезе, підрахуванням прибутків. Навіть попри те, що аграрна галузь України поточного року залишається рушієм економіки. Проблем, звісно, багато, але чим більш неординарні підходи їх вирішення, тим вагоміший успіх можна отримати. Прикладом цьому є фермерське господарство «Журавель», що знаходиться…
Тіна КУБАЙ, спеціально для "АС" 26 вересня 2013 року в приміщенні ННЦ «Інститут аграрної економіки» розпочав роботу X з’їзд Федерації аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України (ФАБФ АПКУ, у якому спільно з провідними науковцями і викладачами сільськогосподарських ВНЗ України брали участь урядовці, представники галузевих асоціацій та професійних агрооб’єднань.
Олеся СКРИННИК, спеціально для "АС" Кукурудза - топова культура у світі. Її виробництво з дотриманням технології забезпечує високі врожаї. Добре розуміють це і в компаніях «Агроток ЛТД» та «Нортон Груп», а відтак, провівши свій День поля у Кіровоградській області, зробили акцент саме на цій зерновій.
Наталя КУЗЬО, спеціально для "АС" Зі світового процесу глобалізації кожна окрема країна виносить свої уроки, має свої виграші та поразки. Звичайно, не скажемо за всі країни, але в Україні глобалізація зі своїм побічним укрупненням призвела до другорядності, а то пак і поступового забуття сімейних ферм. 
Лише ефективні сімейні ферми, об’єднані в молочні кооперативи, мають шанс поліпшити матеріальне становище сільських мешканців України. Одним із позитивних прикладів з ефективної та продуктивної організації таких об’єднань слугує діяльність Дніпропетровської сільськогосподарської консультаційної служби.
Інна САМАРІНА, спеціально для "АС"   Відродити фермерство Яблуня — найпопулярніша та широко розповсюджена зерняткова плодова культура країн помірного клімату. Яблуню високо цінували наші пращури, через тисячоліття до нас дійшли міфи і легенди про дерево та його плоди.

Please publish modules in offcanvas position.