Сучасне тваринництво

Першочерговим завданням свинарства на сучасному етапі розвитку сільськогосподарського виробництва країни є виробництво достатньої кількості дешевої й водночас високоякісної продукції, яка б мала попит на м’ясному ринку України й за кордоном. Висока якість м’ясної продукції залежить від багатьох чинників, але найважливішим із них є відгодівля тварин.
В умовах ринку регрес, на жаль, триває. Хоча й занедбана — і в підсумку майже знищена — інфраструктура скотарства в господарствах ще трохи «дихає» завдяки аграрним науковцям-ентузіастам й окремим практиками.
Починаючи з квітня, стала доступна громадськості новітня технологія Vence («Венсе») для тваринників. Можна буде контролювати пересування тварин і маршрути їх випасу зі смартфона або за заданою господарем програмою. Невеликий пристрій дозволяє худобі випасатися вільніше, без пастухів, собак і огорож, але під контролем.
Серед усіх видів сільськогосподарських тварин вівці є найрізноманітнішими та найрозповсюдженішими. Вівчарство є складовою частиною аграрного виробництва всіх континентів (окрім Антарктиди та регіонів із дуже холодним кліматом), але найбільшого розповсюдження ця галузь отримала в регіонах Азії, Європи, Австралії, Нової Зеландії. У світі розводять понад 600 порід овець і велику кількість генетично…
Щоб впоратися з миттям свинарника ефективно, гігієнічно й безпечно, машинобудівники випускають зручний автомат-мийник.
Підвищення продуктивності корів класичними методами селекції — процес тривалий. Інший шлях — це закупівля поголів’я племінної худоби імпортної селекції, оскільки на ринку України відсутній племінний молодняк. Водночас одним з ефективних методів підвищення генетичного потенціалу в молочному скотарстві є трансплантація ембріонів. Якщо в сучасних інтенсивних умовах експлуатації за продуктивне життя від…
Фермер Василь Стефурак живе в горах — у селі Молодятин Коломийського району Івано-Франківщини. Як відомо, це мальовничі й історичні місця: звідти родом — Олекса Довбуш. Пан Василь замолоду помандрував світами, працював у відомих закордонних фірмах — наприклад, у корпорації «Кока-кола». Коли повернувся додому, здивувався, що в продажі є баранина з Нової…
Найрізноманітнішу продукцію: сировину для легкої промисловості — вовну, овчини, смушки, ланолін і високопоживні харчові продукти — м’ясо, молоко, жир — отримують від овець. Їх особливістю є скоростиглість, невибагливість й універсальність.
Свинарство, як й інші види сільськогосподарського тваринництва, у провідних країнах світу характеризуються динамічним розвитком, використанням інтенсивних технологій, а також постійним підвищенням продуктивності свиноматок, що забезпечує стабільне виробництво продукції свинарства.
Для комфорту тварин зазвичай беруть солому, подрібнюють її і розкидають на підлозі як підстилку. Усі ці операції здатний виконувати один агрегат. Причіпний або стаціонарний.
На сьогодні в умовах необхідності економити енергоресурси, найпростішими та найдоступнішими технологіями заготівлі сіна є польове висушування в поєднанні з пресуванням сіна.
У нинішніх умовах ринку потрібно звернути увагу й розробити найдоступніші теоретичні та практичні аспекти нових різних сучасних моделей рецептів раціонів годівлі телиць м’ясного комолого симентала худоби для стійлового та літнього періодів після відлучення, які забезпечать високу продуктивність тварин, що є найактуальнішим в умовах Буковини.

Please publish modules in offcanvas position.