Усі агроновини на одному сайті

Агроновини

Уряд України виставляє на публічні торги активи IDS Ukraine, виробника відомих брендів мінеральної води «Моршинська» та «Миргородська».
Повільний попит на готову продукцію, низькі ціни на біржові товари та наплив імпортних сирів в Україну сприяють послабленню цін на молоко-сировину.
Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» та агенція UCABevent представили програму ХVII Міжнародної конференції «Ведення агробізнесу в Україні». Подія стане ключовим майданчиком для аналізу агрорезультатів 2025 року та відвертої розмови про виклики майбутнього сезону: від логістичних трансформацій та євроінтеграційних вимог до макроекономічних прогнозів і кадрового голоду.
Міжнародна науково-технологічна сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience запустила програму лояльності «Corteva Partner», створену для сільгоспвиробників, які обирають насіння передової генетики бренду Pioneer® та інноваційні засоби захисту рослин компанії. Ініціатива покликана підтримати фермерів, які довіряють бренду, надаючи їм додаткові можливості та винагороди.
У 2025/26 маркетинговому році частка переробки сої в Україні зросте до 54% від загальної пропозиції. Попри те, що показники ще не дотягують до рівня соняшнику, ринок поступово рухається в бік більш глибокої переробки.
Після тривалої паузи у столиці 26 листопада відбулася конференція «Агросектор. Точка зору», організована компаніями «ЮПЛ Україна» та «Адванта Сідз Україна» – виробниками ЗЗР та насіння.
З початку повномасштабної війни Велика Британія запровадила нульове мито на всі товари українського походження. Це стимулювало експорт морозива до Королівства: з 4 тонн 2022 року постачання зросли до 76 тонн торік.
На Одещині на фінішному етапі будівництво заводу, який уже на початку 2026 року випускатиме харчову та технічну сіль у промислових масштабах.
Господарство «Інтеп» у Дніпропетровській області активно оновлює насадження, роблячи ставку на сучасні високопродуктивні клони Gala та перевірені саджанці українських і європейських розсадників.
Родина Попиків з Тернопільщини вирощує в теплицях лимони, банани, ананаси і папаю. Для цього подружжя створило відповідні умови: температуру та вологість.
Українські виробники недооцінюють можливості експорту плодоовочевої продукції, хоча потенціал у країни «нереальний».
На Київщині ветеран Збройних сил України розширив переробку овочів і спецій, запустивши повний цикл виробництва сушених овочів під брендом Тарпан.

Please publish modules in offcanvas position.