Сучасне тваринництво

Григорій ЗОН, канд. вет. наук, Сумський НАУ Відомо, що захворювання неінфекційної етіології можуть коливатися у межах від 20 до 80% загальної кількості хвороб птиці. Класифікація незаразної патології містить хвороби, спричинені недостатністю або надлишком окремих компонентів раціону, порушенням травлення, всмоктування, а також зоогігієнічного режиму; захворювання органів репродуктивної системи, отруєння.
Сучасне тваринництво - Понеділок, 30 листопада -0001 02:02

Розведення нутрій

Іван ВАКУЛЕНКО, доктор с.-г. наук, зав. лабораторії хутрового звірівництва та кролівництва Інституту НААН України Організація системи відтворення поголів’я нутрій базується на біологічних особливостях цього виду тварин: статева зрілість, строки проявлення і тривалість статевої охоти, тривалість вагітності. Характер проявлення зазначених ознак значною мірою залежить від типів приміщень, у яких утримують тварин.
Анатолій ОБРАЖЕЙ, канд. вет. наук, член-кореспондент НААН України, Василь САПЕЙКО, канд. вет. наук, Інститут ветеринарної медицини Селекція у свинарстві, метою якої є отримання максимальної кількості поросят та свиней найкращих м’ясних якостей, передбачає щорічне вибраковування частини свиноматок та хряків і заміну їх високоякісним ремонтним поголів’ям. Зазначена заміна завжди пов’язана з небезпекою…
  Ірина Ткачова, кандидат с.-г. наук, завідуюча науково-селекційного центру НААН України Висока продуктивність і здоров'я коней залежить не лише від правильної годівлі й утримання, а й від догляду за їх шкірою, ногами, копитами і забезпечення тварин активними прогулянками. Догляд за копитами Копито коня слугує для опори, захисту м'яких тканин кінцівки від…
Наталя КУЗЬО, спеціально для «АС» Голову Асоціації шиншиловодів України, керівника господарства «Шиншилав Україні» Ярослава Снилика, нині можна назвати засновником галузі розведення шиншил у нашій державі. 20 років тому, привізши до України кількох тварин, він заклав перший камінь у структурі цього виду звірівництва. Нині, маючи досвід напрацювання та бачення подальшого розвитку,…
Сучасне тваринництво - Понеділок, 30 листопада -0001 02:02

Утримання кролів

Олексій ГОНЧАР, Євгеній ШЕВЧЕНКО, Олександр ГАВРИШ, Черкаська дослідна станція біоресурсів Інституту розведення і генетики тварин НААН Кролівництво - галузь тваринництва, котра займається розведенням одних із найбільш скороспілих тварин і забезпечує населення високодієтичним м`ясом при невеликих витратах кормів, праці і коштів.
ОЛЕКСІЙ ГОНЧАР, ОЛЕКСАНДР ГАВРИШ, НАТАЛІЯ КУЦЕЛЕПА, ЕВГЕНІЙ ШЕВЧЕНКО, Черкаська дослідна станція біоресурсів Інституту розведення і генетики тварин НААН України Галузь хутрового звірівництва до останнього десятиліття минулого століття займала чільне місце з рентабельності серед тваринницької продукції України. В ній було зосереджено понад 50 крупних спеціалізованих звірогосподарств, у яких нараховувалося від 8…
Олексій Гончар, канд. с.-г. наук, заступник директора з наукової роботи Олександр Гавриш, канд. с.-г. наук, зав. відділом біорізноманіття та екології Євгеній Шевченко, старший науковий співробітник Черкаська дослідна стація біоресурсів Інституту розведення і генетики тварин НААНУ Українське хутрове звірівництво представлене досить широким видовим спектром - п’ятьма видами звірів, які вирощуються заради…
Марія ЯРОШКО, ветеринарний лікар, магістр МВА співробітник НімАЦ Інфекційна агалактія овець та кіз є небезпечним інфекційним захворюванням, яке характеризується ураженням вимені, суглобів, очей, припиненням утворення молока, а також абортами у вагітних тварин. Хвороба частіш за все протікає у вигляді ензоотій, які охоплюють 15–50% поголів’я і мають виражену сезонність після окоту…
Сучасне тваринництво - Понеділок, 30 листопада -0001 02:02

Кокцидіоз курей

Марія ЯРОШКО, ветеринарний лікар, магістр МВА, співробітник НімАЦ На сьогодні проблема кокцидіозу сільськогосподарської птиці не втратила своєї актуальності. На жаль, зараз майже не знайти птахоферм, які не знайомі з цим захворюванням. У випадку складання сприятливих умов збудники кокцидіозу можуть за короткий час значно розмножуватися і накопичуватися у пташнику. Таким чином,…
Сучасне тваринництво - Понеділок, 30 листопада -0001 02:02

Розведення індиків

Марія ЯРОШКО, ветеринарний лікар, магістр МВА На сьогодні в більшості підприємств вже здійснено перехід від екстенсивного сезонного до інтенсивного промислового розведення індиків з отриманням їхнього м’яса протягом цілого року. Промислова технологія дозволяє розводити індиків практично у будь-яких регіонах, незважаючи на природно-кліматичні умови, однак вона є лише однією з альтернатив у…
Марія ЯРОШКО, ветеринарний лікар, магістр МВА Поряд із курятиною та індичатиною качине м’ясо є одним із найбільш поширених продуктів птахівництва. Однак варто знати, що породи качок за їхніми продуктивними якостями розподіляють за трьома напрямами: м’ясні, м’ясо-яєчні та яєчні.

Please publish modules in offcanvas position.