Сучасне тваринництво

Що відбувається зі свинарством в Україні? Чому свиноферми закриваються, а ми все частіше купуємо імпортне м’ясо? Український ринок стикається з різними викликами — від економічного тиску й обмеженого доступу до якісних ресурсів до зміни споживчих потреб і посилених вимог до безпечності продуктів. Чи є шанс змінити ситуацію, і як створити…
Сучасне сільське господарство активно впроваджує інновації для підвищення ефективності виробництва. Одним із ключових факторів, що впливає на здоров’я, продуктивність і комфорт тварин, є освітлення. Правильно організоване світлове середовище у корівниках і курниках безпосередньо впливає на надої молока, темпи росту птиці, відтворення поголів’я і загальний біоритм тварин.
Якщо із Сум їхати до Конотопу автотрасою, то після селища Терни через якихось два десятки кілометрів доводиться проїжджати село Чернеча Слобода Дубов’язівської територіальної громади колишнього Буринського, а нині Конотопського району. Відразу ж після в’їзду на територію населеного пункту обабіч асфальтівки привертають увагу чепурні доглянуті будинки-обійстя, добротні вигони-випаси з водоймами, де…
Перспективи зростання аграрної науки на Буковині залежать не лише від професійної компетентності науковців, а й від їхньої активної позиції щодо збереження та розвитку вітчизняної зоотехнічної галузі. Важливу роль у цьому процесі відіграє тваринництво, що є основним напрямом агропромислового комплексу регіону. Основні його складові — скотарство, свинарство, вівчарство та птахівництво, а…
Виведення вперше в Україні нової популяції буковинського зонального типу м’ясного комолого симентала худоби розпочалося в 1998 році з впровадженням нової галузі м’ясного скотарства. Ця ініціатива була започаткована на Буковині в ДПДГ «Чернівецьке» колишнього Буковинського Інституту агропромислового виробництва УААН
Для забезпечення стабільного виробництва будь-якої продукції тваринництва поряд із розв’язанням питань зміцнення кормової та матеріально-технічної бази, покращенням утримання поголів’я, забезпеченням кадрами потрібна постійна селекційно-племінна робота, спрямована на покращення продуктивних якостей тварин у зоні регіону Буковини.
Якісне годування свиней неможливе без правильно підібраних кормушок, які забезпечують зручний доступ до корму та зменшують його втрати. Залежно від вікової категорії та умов утримання, використовуються різні годівниці – від лоткових до автоматизованих бункерних моделей, кожна з яких має свої особливості і беззаперечні переваги. Обираючи оснащення, варто враховувати специфіку його…
Утримання свиней із використанням пасовищ з успіхом застосовують у невеликих племінних або товарних господарствах (на 50–80 основних свиноматок), що сприяє позитивному прояву відтворних функцій тварин: у свиноматок знижується відсоток прохолостів, ускладнень під час опоросів, мертвонароджених поросят, підвищується молочність маток на 10%. Витрати на утримання однієї голови з використанням пасовищ зменшуються…
Українське свинарство стоїть на порозі нових можливостей та глобальних успіхів. Об'єднана Рада українських виробників та переробників свинини відкриває українському бізнесу доступ до глобального ринку. Обʼєднання націлене, насамперед, на максимальне розширення експортних можливостей для української свинини.
Основним фактором, що визначає харчові потреби свиноматки, є її поточний фізіологічний стан, тобто фаза репродуктивного циклу - вагітність, лактація або безпліддя (також відомий як сухостійний період).
Аспект використання ріпаку в годівлі сільськогосподарських тварин вивчало чимало вітчизняних і закордонних учених, які дослідили, що ріпак — універсальна кормова культура. Його з успіхом можна вирощувати майже в усіх кліматичних зонах України. Для годівлі тварин і птиці використовують насіння, шрот, макуху, траву й олію. З огляду на те, що вартість…
Україна є потужним експортером вершкового масла в країни ЄС. Саме тому це накладає відбиток на збільшення вартості якісної молочної сировини. На сьогодні виробництво молока – досить прибутковий бізнес.

Please publish modules in offcanvas position.