agro business 160 160

Світлана ПАНІНАмолодший науковий співробітник
Кіровоградської ДСГДС НААН
Ефективність виробництва та конкурентоспроможність молока у сільськогосподарських підприємствах України за останні роки знаходиться на низькому рівні. У зв’язку з цим перед підприємствами стоять завдання здійснити систему таких організаційно-економічних заходів, які б сприяли збільшенню одержання молока, зменшення витрат на його виробництво та підвищення конкурентоспроможності галузі.
- Вівторок, 14 червня 2016 11:03

Кормороздавачі: коровам — смачного!

Віктор БОРЗНЕНКО, Василь ЗАГАРНИЙ
спеціально для "АС"
Сьогодні на тваринницькій фермі змішувач-кормороздавач або ж кормоміксер — одна з провідних машин у технологічному ланцюгу операцій з приготування й роздавання худобі збалансованих кормів. Розглянемо деякі моделі цих комбінованих агрегатів, які можуть не лише подрібнювати й перемішувати різні інгредієнти, а потім роздавати їх тваринам, а й також розкидати солому на підстилку.
В. С. КОЗИРЬдоктор с.-г. наук, 
професор, академік УААН,
Інститут тваринництва центральних районів УААН
Викладено результати досліджень формування м’ясної продуктивності бугайців молочних, комбінованих та м’ясних порід, типів і помісей в онтогенезі.
Ірина БОВЧАЛЮК, спеціально для "АС"
Вони вважаються дуже дружелюбними. Кремово-білі тварини типово м’ясної будови тіла, з невеликою головою, широким лобом, видовженим тулубом, прямою м’язистою спиною. Ми мали можливість подивитися типову ферму знаменитої породи корів Шароле у живописній французькій провінції. Тут у них цього року такі ж проблеми, як і в нас — посуха, брак кормів на пасовиськах. Тим не менш спокійного затишку і здорового ремигання, здається, ніщо не порушує.
- Вівторок, 26 квітня 2016 16:10

Управління сучасною молочною фермою

Олексій ОРЛОВкеруючий аграрним бізнесом,
Eagleson.Farm, Київ, канд. с.-г. наук
 
Забезпечення якісними кормами
без мікотоксинів
Годування — це дуже важливий напрям, якому потрібно приділяти увагу. Корми — це основна стаття витрат при утриманні корів. Тут порядок повинен бути у всіх ланках ланцюжка: від вирощування кукурудзи та інших сільськогосподарських культур у поле до роздачі кормів коровам та контролю перетравності кормів і коригування раціонів. Зараз саме завдяки вдосконаленню годівлі корів спостерігається зростання показників на фермах у Західній Європі.
Олексій ОРЛОВкеруючий аграрним бізнесом,
Eagleson.Farm, Київ, канд. с.-г. наук
У продовження теми створення сучасної інноваційної та високоприбуткової ферми, яку ми розпочали у минулому номері, пропонуємо наступну частину статті.
В.С. КОЗИРЬдоктор с.-г. наук, професор, академік НААН
Інститут сільського господарства степової зони України
Науково досліджений вплив амонізації подрібненої соломи озимої пшениці, стебел і качанів кукурудзи після обмолоту зерна на їх перетравність і поживність. Доведено, що використання їх підвищує енергію росту бугайців на відгодівлі.
Олексій ОРЛОВкеруючий аграрним бізнесом,
Eagleson.Farm, Київ, канд. с.-г. наук
Кожен фермер, агропромисловець або інвестор, який планує розвивати тваринництво, замислюється, яким чином побудувати ферму так, щоб вона була конкурентоспроможною не тільки зараз, але і в майбутньому? Нині, коли ми рухаємося по шляху інтеграції в Євросоюз, питання про конкурентоспроможність особливо актуальне. Позаяк якщо торговельні та економічні бар’єри будуть ліквідовані, відразу виникне велика конкуренція з європейськими фермерами, які краще організовані і рівень технічного оснащення у них вищий. Як витримати всі гігієнічні та ветеринарні вимоги, аби сертифікувати свій тваринницький бізнес, для того щоб можна було продавати свою продукцію в ЄС і конкурувати на світових ринках? Яка технологія сучасного молочного тваринництва? Як знизити собівартість виробництва молока? Ми пропонуємо серію статей, які допоможуть Вам отримати відповіді на ці питання.
В.С. КОЗИРдоктор с.-г. наук, професор,
академік НААН, заслужений зоотехнік України,
Інститут сільського господарства степової зони України
Попри великий обсяг проведених досліджень від фенотипової мінливості зоотехнічних ознак до структурних генів, мітохондріальної ДНК, міжмікросателітного поліморфізму тощо, ще не повністю вивчено біологічні особливості сірої української породи, її генетична і селекційна історія, яку можна використовувати у майбутньому.
- Четвер, 26 листопада 2015 15:44

Режим годівлі корів

Василь КОСТЕНКОдоктор с.-г. наук, професор
НУ біоресурсів та природокористування України
Для одержання високої продуктивності від корів важливе значення має не тільки нормування кормів, а й науково обгрунтований режим годівлі. Під режимом годівлі розуміють прийняті на фермі кратність, черговість та час роздавання кожного виду корму тваринам упродовж доби, а також способи й місце годівлі худоби. Вирішуючи ці питання, необхідно опиратися на знання етології великої рогатої худоби.

Please publish modules in offcanvas position.