Як можна віддавати картоплю по гривні за кілограм? — А по 60 копійок не бажаєте, — зітхне далебі не один фермер, який скуштував справдешній смак «другого хліба». Тому, сплативши в супермаркеті за сітку картоплі 40–50 грн, пересічний покупець принаймні 80% цієї суми віддає посереднику. Фермерам лишається лише спостерігати цей не вельми приємний для нього процес ціноутворення. Втім, не усім, а лише тим, хто не спромігся спорудити бодай сяке-таке сховище.
Для зберігання зерна після жнивування й до переробки потрібна індустрія сховищ, яка зараз розбудовується високими темпами. Елеватори — невід’ємна частина інфраструктури агробізнесу. На сучасних зерносховищах фермерам надають і супутні послуги: сушіння, транспортування збіжжя, забезпечення логістикою.