Олена ГОРЩАРканд. с.-г. наук, старший науковий співробітник
ДУ Інститут зернових культур НААН України
Зерно різного призначення слід зберігати окремо одне від одного, що дає можливість притримуватись окремої стратегії для кожної категорії.
- Четвер, 05 травня 2016 16:07

Нова мода: модулі для зерна

Василь ЗАГАРНИЙ, Григорій МЕРЕФ’ЯНСЬКИЙ
спеціально для "АС"
На українському ринку є вже компанії, які пропонують для зберігання зерна мобільні модульні зерносховища, зручні у монтажі й використанні. Таке обладнання для великих і малих фермерських господарств є альтернативою традиційним системам зберігання зерна. Воно дозволяє гнучко реагувати на коливання ринкових умов, уникати довгочасних проблем із землевідведенням і дозвільною будівельною документацією, економити час і кошти.
- Середа, 17 лютого 2016 14:01

Птахи «в прольоті»

Ірина ГЛОТОВА, спеціально для "АС"
Агровиробники визнають, за останні роки проблема заселення підприємств та об’єктів сільгоспризначення дикими птахами стала як ніколи актуальною — їх побільшало мінімум на 20%. Причому, якщо раніше основну шкоду пернаті наносили плантаціям та елеваторам, де зберігалось зерно, то на сьогодні на небажаних «гостей» скаржаться на тваринницьких та птахофермах, заводах і підприємствах харчового напряму. У причинах цієї ситуації та можливих варіантах її усунення, а також про те, чи дійсно диких птахів можна віднести до серйозних «ворогів» сільгоспвиробника — давайте розбиратись разом.
- Понеділок, 30 листопада -0001 02:02

Зберігання зерна: як не втратити зібране

altОлена ГОРЩАР, канд. с.-г. наук
Геннадій ТОКАРЧУК,наук. співробітник
ДУ Інститут сільського господарства степової зони НААН України
Головна мета кожного виробника зерна - це зібрати та зберегти в належному стані високоякісний урожай, аби отримати належний прибуток. Ворогом на етапі «після збирання-до реалізації, або переробки» є маленькі, але дуже небезпечні «злодюжки» - комірні шкідники.
- Понеділок, 30 листопада -0001 02:02

Зберігаємо часниковий урожай

altОльга ВЛАСОВАканд. с.-г. наук 
Інститут захисту рослин НААН України
Часник - культура, відома українцям здавна. Та, на жаль, досі залишається не надто популярною для розвитку агробізнесу. А дарма. Найбільш сміливі фермери вже отримують свої прибутки. Крім особливостей вирощування цієї культури, дуже важливе значення має зберігання її товарного вигляду.
- Понеділок, 30 листопада -0001 02:02

Бездоганна морква до весни

Ольга ВЛАСОВАканд. с.-г. наук
Інститут захисту рослин НААН
Досить часто фермери мають проблему зі зберіганням моркви. Здебільшого це пов’язано з тим, що морква потребує деяких нескладних, але дуже потрібних їй умов та заходів. Якщо бездоганно дотримуватись технології зберігання, цей овоч буде смакувати вам протягом усього року.
Ольга ВЛАСОВА,канд. с.-г. наук
Інститут захисту рослин НААН
Тема фрукто- та овочесховища з кожним роком набуває більшої актуальності, адже надзвичайно важливим є правильне інвестування аграрія у сховище, яке дозволить продовжити термін реалізації продукції і продавати якісну продукцію вітчизняного виробництва.
- Понеділок, 30 листопада -0001 02:02

Штучне сонце для сухофруктів, грибів і трав

Василь ЗАГАРНИЙ, спеціально для "АС"
Маємо цьогоріч гарний урожай городини, фруктів. Як їх продати, зберігши частину врожаю до зими? Зокрема, для цього існує сушіння. Традиційне — під сонячними променями — тепер відходить у минуле, бо на ринку є недорогі спеціальні теплосушарки. Вони можуть, забезпечуючи різні температурні режими, висушувати рівномірно, якісно й швидко великий обсяг різних сільськогосподарських продуктів.
- Понеділок, 30 листопада -0001 02:02

Зберігання цибулі

Ольга ВЛАСОВА,канд. с.-г. наук
Інститут захисту рослин НААН
Існує близько 100 видів цибулевих рослин, з яких лише кілька відомі і використовуються в їжу: ріпчаста, порей, різанець, батун, шалот, багатоярусна, шніт, часник.
- Понеділок, 30 листопада -0001 02:02

Зберігання буряків в осінньо-зимовий період

Ольга ВЛАСОВАканд. с.-г. наук
Інститут захисту рослин НААН
Буряк є абсолютним лідером серед овочів за вмістом амінокислот. Так само містить у собі клітковину, пектин, різні вітаміни, провітамін А в невеликих кількостях, органічні кислоти, магній, кальцій, фосфор, марганець, йод, калій і залізо, які легко засвоюються організмом. Саме тому дуже важливо зберегти його в зимовий період.

Please publish modules in offcanvas position.