Основний чинник підвищення урожайності сільськогосподарських культур та поліпшення їх якості є мінеральні добрива. Саме вони відіграють вирішальну роль у збільшенні врожаю.
Весна є базовим періодом для отримання восени високого і якісного врожаю. Будь-які, навіть найродючіші землі, з часом виснажуються, що безпосередньо впливає на стан розвитку рослин.
Кукурудза — цінна сільськогосподарська культура сучасного світового землеробства. Це один із найурожайніших злаків, зерно якого використовують у різних галузях сільського господарства та промисловості.
Технологія вирощування сої полягає у цілісному комплексі послідовних операцій, спрямованих на отримання високого врожаю насіння з урахуванням біологічних особливостей рослин за фазами розвитку.
Пошкоджені або загиблі посіви озимини пересівають, як правило, ярим ячменем або кукурудзою, що призводить до дефіциту продовольчого зерна. Одним із шляхів зменшення ризику його недобору є розширення площ посіву ярої пшениці новими високопродуктивними сортами, здатними конкурувати з ярим ячменем.
Для рослинництва найбільш корисними завжди були і є органічні добрива. Їх найкраще вносити після збирання урожаю, тобто в осінній період. Для цієї мети створено спеціальні агромашини — удобрювачі. Серед найкращих — техніка фірми «Брошар» (Brochard).
Соняшник — культура інтенсивного мінерального живлення, а тому технологія вирощування його вимоглива до запасів поживних речовин в ґрунті. Через це його розміщують на найкращих ґрунтах Лісостепової і Степової зон України після кращих попередників, якими є озима пшениця, що її вирощують по чорних та зайнятих парах, кукурудза на силос та зернобобові культури.
Продуктивність гороху залежить від багатьох факторів, але більшість дослідників вважають, що його висока урожайність формується за умов достатнього живлення, яке, своєю чергою, залежить від ґрунтової родючості, мінеральних добрив, симбіотичної азотфіксації, кліматичних та погодних умов.
Перший листопадовий сніг у Києві аграрна спільнота зустріла на науково-практичній конференції «Агрохімія та насіння 2018», яку організувала компанія «ПроАгро». А кому снігові затори завадили доїхати — ті могли спостерігати за перебігом дискусій на своїх смартфонах і комп’ютерах в Інтернет-спільноті Youtube.
Озиме жито як хлібна культура дуже цінне і займає другу позицію після пшениці. Хоча, як відомо, за корисними якостями остання навіть поступається житу. Воно багате вуглеводами, жирами і вітамінами. Також досить великі можливості є для виробництва із зерна та біомаси жита крохмалю, спирту, біоенергії, комбікорму, а також кондитерських виробів.