Сучасне тваринництво

Протягом останніх років у наукових установах, навчальних закладах України відводиться певне нагромадження експериментального матеріалу щодо впливу різних чинників живлення на організм м’ясної худоби жуйних. У перше в полі зору найважливіше питання, а саме: технології годівлі сухостійних корів нової генерації м’ясної худоби в умовах зони Карпат. У статті викладено матеріал щодо годівлі нової популяції…
Побічний продукт круп’яного та борошномельного виробництва — висівки містить оболонку та частково зародок зерна, який відокремлюється від ендосперму під час виробництва круп і борошна. Це цінна кормова сировина, яку вводять у склад раціонів і комбікормів для сільськогосподарських тварин. Найчастіше з цією метою використовують пшеничні та житні висівки, їх уводять у…
Виробники курятини стикаються з проблемою гіподинамії птиці. Щоб її подолати, створено агрегат-самохід, завдання якого — активізувати рух домашніх птахів у місцях утримування й паралельно провітрювати їм підстилку.
Першочерговим завданням свинарства на сучасному етапі розвитку сільськогосподарського виробництва країни є виробництво достатньої кількості дешевої й водночас високоякісної продукції, яка б мала попит на м’ясному ринку України й за кордоном. Висока якість м’ясної продукції залежить від багатьох чинників, але найважливішим із них є відгодівля тварин.
В умовах ринку регрес, на жаль, триває. Хоча й занедбана — і в підсумку майже знищена — інфраструктура скотарства в господарствах ще трохи «дихає» завдяки аграрним науковцям-ентузіастам й окремим практиками.
Починаючи з квітня, стала доступна громадськості новітня технологія Vence («Венсе») для тваринників. Можна буде контролювати пересування тварин і маршрути їх випасу зі смартфона або за заданою господарем програмою. Невеликий пристрій дозволяє худобі випасатися вільніше, без пастухів, собак і огорож, але під контролем.
Серед усіх видів сільськогосподарських тварин вівці є найрізноманітнішими та найрозповсюдженішими. Вівчарство є складовою частиною аграрного виробництва всіх континентів (окрім Антарктиди та регіонів із дуже холодним кліматом), але найбільшого розповсюдження ця галузь отримала в регіонах Азії, Європи, Австралії, Нової Зеландії. У світі розводять понад 600 порід овець і велику кількість генетично…
Щоб впоратися з миттям свинарника ефективно, гігієнічно й безпечно, машинобудівники випускають зручний автомат-мийник.
Підвищення продуктивності корів класичними методами селекції — процес тривалий. Інший шлях — це закупівля поголів’я племінної худоби імпортної селекції, оскільки на ринку України відсутній племінний молодняк. Водночас одним з ефективних методів підвищення генетичного потенціалу в молочному скотарстві є трансплантація ембріонів. Якщо в сучасних інтенсивних умовах експлуатації за продуктивне життя від…
Фермер Василь Стефурак живе в горах — у селі Молодятин Коломийського району Івано-Франківщини. Як відомо, це мальовничі й історичні місця: звідти родом — Олекса Довбуш. Пан Василь замолоду помандрував світами, працював у відомих закордонних фірмах — наприклад, у корпорації «Кока-кола». Коли повернувся додому, здивувався, що в продажі є баранина з Нової…
Найрізноманітнішу продукцію: сировину для легкої промисловості — вовну, овчини, смушки, ланолін і високопоживні харчові продукти — м’ясо, молоко, жир — отримують від овець. Їх особливістю є скоростиглість, невибагливість й універсальність.
Свинарство, як й інші види сільськогосподарського тваринництва, у провідних країнах світу характеризуються динамічним розвитком, використанням інтенсивних технологій, а також постійним підвищенням продуктивності свиноматок, що забезпечує стабільне виробництво продукції свинарства.

Please publish modules in offcanvas position.